Clicky

I am using a system which had Rational Application Developer already installed. I have some project already there. When I do searches within the project I always get Stack overflow.
My system has 3.49GB RAM and 6 GB of Free Disk space.

how to increase the memory allocation for RAD? What values should I set and where in RAD?
   
 
Memory-Issue.jpg
  • 101 KB
  • Stack Overflow in RAD
Memory-Issue.jpg

    asked 10/26/2011 03:54

    jgdvishnu's gravatar image

    jgdvishnu ♦♦


    15 Answers:
    where is the logs generated inside? What is the file name?
    link

    answered 2011-10-26 at 12:41:17

    jgdvishnu's gravatar image

    jgdvishnu

    The docs should have the info you need.  Maybe even the built in help.

    Check out this performance link it talks about cleanup and logs:
    http://www.ibm.com/developerworks/rational/library/05/517_radtip/
    link

    answered 2011-10-26 at 14:56:26

    slightwv's gravatar image

    slightwv

    Window -> Preferences -> Logging

    - Gary Patterson
    link

    answered 2011-10-26 at 15:09:13

    Gary_The_IT_Pro's gravatar image

    Gary_The_IT_Pro

    Garry, I donot see any information that could lead me to suggest the log information. See Screen shot.
    link

    answered 2011-10-26 at 15:18:12

    jgdvishnu's gravatar image

    jgdvishnu

    Look in the "metadata" folder of the workspace.

    - Gary
    link

    answered 2011-10-26 at 15:30:36

    Gary_The_IT_Pro's gravatar image

    Gary_The_IT_Pro

    If the error happened during the use of a Wizard, then  look in .metadata/.plugins/com.ibm.pzn.resource.wizards/debug.log

    What RAD version are you using?

    - Gary
    link

    answered 2011-10-26 at 15:37:38

    Gary_The_IT_Pro's gravatar image

    Gary_The_IT_Pro

    No log were generated in my workspace on the path:
    workspace\.metadata

    Log generated on path:-
    IBM\InstallationManagerInstaller\pluginState\.metadata


    shows:-
    1:
    2:
    3:
    4:
    5:
    6:
    7:
    8:
    9:
    10:
    11:
    12:
    !SESSION 2011-03-18 14:51:51.364 -----------------------------------------------
    eclipse.buildId=unknown
    java.fullversion=J2RE 1.5.0 IBM J9 2.3 Windows XP x86-32 j9vmwi3223-20070426 (JIT enabled)
    J9VM - 20070420_12448_lHdSMR
    JIT  - 20070419_1806_r8
    GC   - 200704_19
    BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=en_US
    Framework arguments:  -accessRights admin -input @osgi.install.areainstall.xml
    Command-line arguments:  -os win32 -ws win32 -arch x86 -accessRights admin -input @osgi.install.areainstall.xml
    
    !ENTRY org.eclipse.osgi 2 1 2011-03-18 14:52:33.394
    !MESSAGE NLS unused message: InstallHistory_ActivityType_Modify in: com.ibm.cic.agent.internal.ui.Messages
    link

    answered 2011-10-26 at 15:38:39

    jgdvishnu's gravatar image

    jgdvishnu

    RAD Version is
    IBM Rational® Application Developer™ for WebSphere® Software
    Version: 7.5.4
    link

    answered 2011-10-31 at 17:54:01

    jgdvishnu's gravatar image

    jgdvishnu

    1) As per http://www.ibm.com/developerworks/rational/library/05/517_radtip/

    I searched for rationalsdp.ini to adjust  "VMArgs" but I could not find this file. Could you please let me know where the file would exist.

    2) Attached the log file. It shows :-
    !ENTRY org.eclipse.wst.sse.core 4 4 2011-10-31 14:55:22.724
    !MESSAGE Program Error: invalid structured document event

    !ENTRY org.eclipse.core.jobs 4 2 2011-10-31 14:55:22.771
    !MESSAGE An internal error occurred during: "Indexing links".
    !STACK 0
    java.lang.StackOverflowError


    • Log.txt
      • 54 KB

      Log file containing indexing error

    link

    answered 2011-10-31 at 17:55:21

    jgdvishnu's gravatar image

    jgdvishnu

    Installation or configuration file is uploaded.
    link

    answered 2011-10-31 at 18:29:38

    jgdvishnu's gravatar image

    jgdvishnu

    Not clear with the path forwrd. Am I missing something.
    link

    answered 2011-10-31 at 18:42:18

    jgdvishnu's gravatar image

    jgdvishnu

    I would suggest you click the 'Request Attention' link above and see if a Moderator can locate Experts that might have Rational experience.
    link

    answered 2011-11-02 at 15:55:34

    slightwv's gravatar image

    slightwv

    I deleted all the projects and created a new profile and workspace and that seems to have resolved the problem for now.
    link

    answered 2011-11-03 at 05:34:06

    jgdvishnu's gravatar image

    jgdvishnu

    I think there was some cyclic reference (potential problem) which caused the initialization of workspace to fail everytime. Removing all projects and cleaning the workspace resolved that dependency and solved the problem.

    link

    answered 2011-12-05 at 19:42:09

    jgdvishnu's gravatar image

    jgdvishnu

    Your answer
    [hide preview]

    Follow this question

    By Email:

    Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

    By RSS:

    Answers

    Answers and Comments

    Tags:

    Asked: 10/26/2011 03:54

    Seen: 469 times

    Last updated: 12/09/2011 05:19